Πλατφόρμα πώλησης fan fiction από την Amazon

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 13:33
UPD:13:33
EPA/KAREL PRINSLOO

Η σειρά βιβλίων «Fifty Shades of Grey» γράφτηκε αρχικά ως fan fiction.

A- A A+

Ένας «κλάδος» της λογοτεχνίας ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Ίντερνετ, ωστόσο παρέμενε «ανεπίσημος», ήταν αυτός του fan fiction: ιστορίες που έγραφαν οπαδοί βιβλίων/ σειρών/ ταινιών, εμπνευσμένοι από τους αγαπημένους τους κόσμους.

Συνήθως, λόγω του χομπίστικου χαρακτήρα και των πνευματικών δικαιωμάτων, το υλικό αυτό δημοσιευόταν μέσω προσωπικών ιστοσελίδων, blogs και σελίδες των fans. Ωστόσο, η Amazon φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό, ανακοινώνοντας την πώληση ebooks με fan fiction στις ΗΠΑ για το e-reader της, Kindle.

Κατόπιν συμφωνίας με τη Warner Brothers (συγκεκριμένα, με την Alloy Entertainment, που ανήκει στo Warner Brothers Television Group), θα επιτρέπεται η πώληση βιβλίων που βασίζονται σε τρεις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές: το Gossip Girl, το Vampire Diaries και το Pretty Little Liars.

Η νέα πλατφόρμα, ονόματι Kindle Worlds, αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, και η Amazon θα μπορεί να ανεβάζει ιστορίες και νουβέλες fan fiction προς πώληση μέσω αυτής.

Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία επίσημης έναρξης λειτουργίας της, ωστόσο το μοντέλο πληρωμής θα είναι απόδοση 35% της τιμής στο συγγραφέα για 10.000 λέξεις και άνω, και 20% για 5.000-10.000 λέξεις, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος.

Επίσης, η Amazon Publishing Rights θα κατέχει τα διεθνή δικαιώματα έκδοσης. Όπως αναφέρεται, δεν θα γίνονται αποδεκτές ιστορίες με έντονες σεξουαλικές σκηνές.

Προτεινόμενα για εσάς