Formula 1: Συμφωνία Toro Rosso - Renault

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 19:33
UPD:19:33
REUTERS/BENOIT TESSIER
A- A A+

Η Toro Rosso αφήνει τη Ferrari έπειτα από επτά χρόνια και επιλέγει Renault. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, η ομάδα της Φαένζα αναμένεται από του χρόνου να χρησιμοποιεί τους γαλλικούς κινητήρες, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητρικής, Red Bull.

Το 2014 αποτελεί κομβικό έτος για τη Formula 1 καθώς έρχεται η νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων V6 κινητήρων 1.60 κ.εκ. Ηδη, επικρατεί αναβρασμός για τις συμφωνίες μεταξύ των ομάδων καθώς οι προμηθευτές είναι συγκεκριμένοι.

Η Toro Rosso στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης της πολιτικής της με τη Red Bull επέλεξε τη γαλλική εταιρεία. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μέρος μίας νέας, εκτεταμένης συμφωνίας της Red Bull με τη Renault. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ανανέωσε τη συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Toro Rosso από το 2007 χρησιμοποιούσε κινητήρες Ferrari, από τη δεύτερη δηλαδή χρονιά της στη Formula 1. Σε αυτό στάθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας Φρανζ Τοστ στην ανακοίνωση της νέας συμφωνίας.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε σε συμφωνία με τη Renault για να χρησιμοποιούμε κινητήρες της από το 2014 και έπειτα, όταν οι νέοι κανονισμοί δημιουργούν νέες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να οριστικοποιήσουμε τα σχέδια μας νωρίς, έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη χρονιά. Αν και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Renault, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ferrari, τον προμηθευτή μας στους κινητήρες από το 2007. Μας προσέφεραν ιδιαίτερα αποδοτικούς και αξιόπιστους κινητήρες και εξαιρετική συνεργασία».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης των δύο ομάδων, η Toro Rosso αναμένεται να χρησιμοποιεί το κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull, αντί να κατασκευάζει δικό της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις