Formula 1: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στο Μονακό

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 18:55
UPD:18:59
REUTERS/ROBERT PRATTA
A- A A+

Ως «τέλειο» χαρακτήρισε το Σαββατοκύριακο ο Νίκο Ρόζμπεργκ μετά την επιβλητική εμφάνισή του στο GP του Μονακό, έβδομο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Γερμανός πιλότος κατέκτησε την πρώτη του νίκη φέτος, ακριβώς 30 χρόνια μετά την επιτυχία του πατέρα του, Κέκε στην ίδια πίστα.

Ο Ρόζμπεργκ κράτησε την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος, χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου από τις δύο Red Bull που τον ακολουθούσαν από τον 39ο γύρο και έπειτα. Δεν έχασε την πρωτοπορία σε καμία από τις τρεις εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και έφτασε σε μία εύκολη νίκη, δεύτερη στην καριέρα του στην F1 και πρώτη φετινή και για τη Mercedes.

Νωρίτερα, είχε υπεριχύσει τις προηγούμεννες ημέρες, αφού ήταν ο ταχύτερος σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, αλλά και στις κατατακτήριες.

YOUTUBE/MERCEDES AMG PETRONAS

«Είναι καταπληκτικό, είναι μία ιδιαίτερη νίκη για εμένα. Ολο το Σαββατοκύριακο κύλησε τέλεια. Είχα μία τραγική εκκίνηση, ήμουν πολύ κοντά στον Σεμπάστιαν (σ.σ. Φέτελ) και τον teammate μου Λιούις (σ.σ. Χάμιλτον), αλλά όλα πήγαν πολύ καλά. Μετά από αυτό, κατάφερα να ελέγξω το ρυθμό μου, το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό και τα ελαστικά κράτησαν.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα μετά από πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Είχαμε μείνει πολύ πίσω και αυτό υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε διότι δεν θα είναι καλό να μείνουμε πίσω. Η ομάδα μου χάρισε ένα υπέροχο μονοθέσιο και αυτό αρκούσε για να μου δώσει τη νίκη. Σίγουρα βελτιωθήκαμε από τη Βαρκελόνη και έπειτα, είμαι εκστασιασμένος», δήλωσε ο 27χρονος πιλότος.

Σ. Φέτελ: Οι Mercedes ήταν πολύ αργές στην αρχή του αγώνα

Πλήρως ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση, έφυγε από το Μονακό ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του φετινού τίτλου, τη στιγμή που οι δύο συνδιεκδικητές, Ραϊκόνεν και Αλόνσο, «σκόνταψαν» στους δρόμους του πριγκιπάτου.

«Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ξέραμε ότι ήταν δύσκολες οι προσπεράσεις εδώ. Συγχαρητήρια στον Νίκο (σ.σ. Ρόζμπεργκ), είχε το ρυθμό και τα ελαστικά. Είχαμε μία εξαιρετική εκκίνηση, αλλά δεν υπήρχε χώρος για προσπέραση και έπρεπε να προσέξω.

Εξεπλάγην πραγματικά από τον αργό ρυθμό των δύο Mercedes στους πρώτους γύρους του αγώνα. Περίμενα δύο «Ασημένια Βέλη» μπροστά μου και έβλεπα δύο λεωφορεία που πήγαιναν βόλτα. Σίγουρα είχαν μια στρατηγική, αλλά κάναμε καλά που προσπεράσαμε τον Λιούις. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το σημερινό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του στο βάθρο. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο αγώνας ήταν προβλέψιμος και δεν είχε ενδιαφέρον.

«Γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας, αλλά είχαμε μία καλή εκκίνηση. Μετά από αυτό, όλα είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των ελαστικών. Ολα ήταν προβλέψιμα. Ωραία ήταν η μάχη με τον Λιούις και η επανεκκίνηση ήταν δύσκολη. Κατά γενική ομολογία, όλα αφορούσαν στην οδήγηση και τη διαχείριση των ελαστικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις