Ευ. Μεΐμαράκης: Η δημοκρατία έχει κανόνες και όρια

Συνέντευξη στο ΑΜΠΕ
Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 12:39
UPD:12:52
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

A- A A+

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας, απέναντι σε υβριστικές, επιθετικές ή εμπρηστικές συμπεριφορές, που εκφεύγουν του δημοκρατικού κλίματος διαλόγου και ανταλλαγής επιχειρημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ λίγο πριν από την επίσκεψή του στον Καναδά ο  κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ακριβώς τον τρόπο συμπεριφοράς όλων» των βουλευτών.

«Άλλο ο έντονος πολιτικός διάλογος και η σκληρή πολιτική σύγκρουση των κομμάτων και άλλοι οι ύβρεις, οι τραμπουκισμοί και οι προπηλακισμοί. Η δημοκρατία έχει κανόνες και όρια. Και σ΄αυτό το επίπεδο το προεδρείο θα είναι πολύ αυστηρό», διεμήνυσε.

«Πόρτα» σε βουλευτές που δεν παραδίδουν το όπλο τους

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή τη συζήτηση για την οπλοκατοχή μέσα στο Κοινοβούλιο, ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στους οπλοφορούντες βουλευτές εφόσον δεν παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή αλλά τόνισε ότι μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο αν διαπιστώσει ότι φέρει όπλο ή αν το ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα αρχίσει να χτυπάει κατά την είσοδο του βουλευτή.

«Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατεβώ εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή