Απαγόρευση εισόδου σε βουλευτές που δεν παραδίδουν το όπλο τους

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 14:47
UPD:15:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με όσα είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στους οπλοφορούντες βουλευτές εφόσον δεν παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο της Βουλής.

A- A A+

Ένα ακόμη βήμα κατά της οπλοκατοχής μέσα στο Κοινοβούλιο εξετάζει ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με όσα είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θα απαγορεύεται η είσοδος στους οπλοφορούντες βουλευτές εφόσον δεν παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο της Βουλής.

Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατεβώ εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα

Ευ. Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή αλλά τόνισε ότι μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο αν διαπιστώσει ότι φέρει όπλο ή αν το ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα αρχίσει να χτυπάει κατά την είσοδο του βουλευτή.

«Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατεβώ εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει ονομαστική καταγγελία για οπλοφορούντα βουλευτή μέσα στη Βουλή, ενώ κάλεσε τα κόμματα να του προτείνουν και άλλες προτάσεις, ακόμη και με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Πάντως ο ίδιος στην παρούσα φάση δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για αλλαγή του Κανονισμού, ενώ υπογράμμισε πως έχει κάνει ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του υφιστάμενου Κανονισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή