Στο Λονδίνο στέφεται απόψε ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ντόρτμουντ εναντίον Μπάγερν στον τελικό
Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 10:11
UPD:11:19
EPA/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Η τελευταία παράσταση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα παιχθεί απόψε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου (21:45 - liveblogging από το naftemporiki.gr) και αφορά ένα γερμανικό «εμφύλιο» σε αγγλικό έδαφος. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, βάσει πορείας, αποτελεσμάτων και «ειδικού βάρους» των ομάδων που απέκλεισαν, θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

YOUTUBE/FCBAYERN
Μπάγερν Μονάχου: Ετοιμη για τον τελικό του Champions League

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου περιμένουν με ανυπομονησία το σημερινό τελικό του Champions League στο γερμανικό «εμφύλιο» απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Μπάγερν Μονάχου εναντίον Μπορούσια Ντόρτμουντ, λοιπόν, στον τελικό, στον οποίο οι περισσότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου ευελπιστούσαν να βρεθούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη και οι κορυφαίες αυτές ομάδες, όμως, υποκλίθηκαν στη φετινή, αναπάντεχα μεγάλη ισχύ των «πάντσερ», που με τα επιτεύγματά τους έκαναν πολλούς να ανακαλέσουν στη μνήμη το περίφημο «οι Γερμανοί ξανάρχονται».

YOUTUBE/BVB
Ντόρτμουντ: Εν αναμονή του τελικού του Champions League

Ο προπονητής, οι παίκτες και η διοίκηση της Ντόρτμουντ μιλούν για τον πολυαναμενόμενο τελικό του Champions League όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου σε έναν γερμανικό «εμφύλιο».

Η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ επιθυμεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997 βάζοντας και δεύτερο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Τον ίδιο στόχο έχει και η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες, που θέλει να κατακτήσει το πέμπτο τρόπαιο των Βαυαρών στη διοργάνωση, στο προτελευταίο παιχνίδι του με την Μπάγερν, πριν παραδώσει τη σκυτάλη και μια αξεπέραστη κληρονομιά στο διάδοχό του, Πεπ Γκουαρντιόλα: πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο, που επίσης θα επιδιώξει να κατακτήσει στον τελικό της 1ης Ιουνίου απέναντι στη Στουτγκάρδη, την 1η Ιουνίου.

Αν τα καταφέρει απόψε, ο Χάινκες θα γίνει ο 19ος τεχνικός που κατακτά για δεύτερη φορά τον τίτλο αλλά μόλις ο τέταρτος, μετά τους Έρνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θα το έχει πετύχει με δύο διαφορετικές, καθώς το είχε πρωτοκάνει το 1998 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις