Βρετανία: Συνεδριάζει, υπό τον Κάμερον, η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 07:47
UPD:08:31
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Θανάσιμη επίθεση με ματσέτα δέχθηκε άνδρας σε προάστιο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τραυματίζει με πυρά τους δύο φερόμενους ως δράστες.

A- A A+

Συνεδριάζει σήμερα, υπό τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο με θύμα ένα στρατιώτη, όπως μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων ασφαλείας μετά την επίθεση. Θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής σε δυο ημέρες. Στη χθεσινή προήδρευσε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο κ. Κάμερον βρισκόταν χθες στο Παρίσι και σχεδίαζε να διανυκτερεύσει εκεί, ωστόσο διέκοψε εσπευσμένα το ταξίδι του προκειμένου να επιστρέψει στο Λονδίνο.

REUTERS

Ο βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε χθες το περιστατικό «πραγματικά σοκαριστικό», ενώ έκανε λόγο για «βάρβαρη επίθεση» για την οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται προς το θύμα, την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Βρετανία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στις απειλές τρομοκρατών.

Σημειώνεται ότι έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ενώ την έρευνα διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

REUTERS

Σύμφωνα με το βρετανικό κρατικό δίκτυο BBC, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως επίθεση η οποία πιθανώς να έχει σχέση με τρομοκρατία ενώ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα, είπε πως είναι πιθανό να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση στο Γούλγουιτς από δύο άτομα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τραυματίζει με πυρά τους δύο φερόμενους ως δράστες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή