Βρετανία: Βουλευτής των Συντηρητικών «συνελήφθη για τον βιασμό άντρα»

Κυριακή, 05 Μαΐου 2013 11:06
UPD:15:27
REUTERS/NIGEL RODDIS

Ο Νάιτζελ Εβανς, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο 55χρονος Νάιτζελ Εβανς συνελήφθη στο Πέντλετον στο Λάνκασιρ και ανακρίθηκε, με την κατηγορία ότι βίασε έναν άντρα και επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν άλλον. Σύμφωνα με το BBC ο κ. Εβανς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

A- A A+

Ένας από τους τρεις αντιπροέδρους της Βουλής των Κοινοτήτων συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία ότι βίασε έναν άντρα και επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν άλλον, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 55χρονος Νάιτζελ Εβανς, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συνελήφθη και ανακρίθηκε για τις επιθέσεις εναντίον των δύο αντρών, περίπου 20 ετών. Σύμφωνα με το BBC ο κ. Εβανς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο κ. Εβανς, ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βουλή των Κοινοτήτων, εκλέγεται στο Λάνκασιρ. Από το 1999 ως το 2001 ήταν ένας από τους προέδρους του κόμματος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βρετανία: Ως ύποπτος για βιασμό συνελλήφθη βουλευτής των Συντηρητικών

Ως ύποπτος για τον βιασμό ενός άνδρα και την σεξουαλική παρενόχληση ενός άλλου, συνελήφθη ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών και αντιπρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου Νάιτζελ Έβανς. Ο 55χρονος Έβανς ανακρίθηκε από την αστυνομία του Λάνκασιρ για περιστατικά τα οποία καταγγέλεται πως συνέβησαν το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2009 και μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Ο Βρετανός πολιτικός αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.

«Ένας 55χρονος από το Πέντλετον στο Λάνκασιρ που θεωρείται ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση συνελήφθη σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, από την αστυνομία της κομητείας», επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Οι επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο Εβανς σημειώθηκαν από το 2009 ως τον περασμένο Μάρτιο στο χωριό Πέντλετον όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Το 2010, οκτώ χρόνια μετά την εκλογή του ο Νάιτζελ Εβανς παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, τονίζονται πως «κουράστηκε να ζει μέσα στο ψέμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή