Σινεμά: Συνταξιούχοι γκάνγκστερ και «πειραγμένα» αυτοκίνητα σε πρώτο πλάνο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 10:10
UPD:16:51
A- A A+

Την ώρα που μεγάλοι αστέρες του Χόλυγουντ παρελαύνουν στο 66ο Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο οδεύει προς την τελική του ευθεία, οι Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν και Άλαν Άρκιν επιβιβάζονται στο «πειραγμένο» αυτοκίνητο του Βιν Ντίζελ για να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους με τους έλληνες σινεφίλ.

«Νομοταγείς τύποι»

YOUTUBE/MOVIETRAILERSGR
Ο - βραβευμένος με Όσκαρ -  Φίσερ Στίβενς σκηνοθετεί μία διασκεδαστική κωμωδία δράσης, επιλέγοντας για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους -επίσης βραβευμένους με Όσκαρ - Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν και Άλαν Άρκιν, οι οποίοι υποδύονται τρεις  «συνταξιούχους γκάνγκστερ», που, παρά την ηλικία τους, δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα,  και έχουν στο πλάι τους τις Τζουλιάνα Μάργκουλις και Βανέσα Φερλίτο.

Ο πιο ψύχραιμος της παρέας, ο οποίος έχει εκτίσει τη σχεδόν τριακονταετή ποινή του, αρνούμενος να καταδώσει τους συνεργούς του στην αστυνομία, αποφυλακίζεται και συναντιέται με τους φίλους του, για να συνεχίσουν τις κακές τους συνήθειες. Όμως, ο ένας από αυτούς κρατά κάποιο επικίνδυνο μυστικό.

«The fast and furious 6»

YOUTUBE/UIPGREECE
Η σειρά ταινιών που ξεκίνησε την επιτυχημένη της πορεία το 2001, κάνοντας γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των «πειραγμένων» ή  «βελτιωμένων» αυτοκινήτων, επιστρέφει με την - γεμάτη  εκρηκτικές σκηνές δράσης, ταχύτητες εκτός ορίων και καταιγιστικές σκηνές καταδίωξης - έκτη συνέχειά της, η οποία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Τζάστιν Λιν.

Οι παλιοί καλοί γνωστοί επανέρχονται στις θέσεις τους, ενώ έχουμε και είσοδο νέων προσώπων, σε ένα πολυπληθές καστ που αποτελείται από τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Σουνγκ Κανγκ, Γκαλ Γκαντότ, Λιούκ Έβανς, Έλσα Πατάκι και Τζίνα Καράνο.

Η ομάδα βρίσκεται τώρα διασκορπισμένη σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), μετά τη ληστεία των 100 εκατομμυρίων στο Ρίο, που πραγματοποίησε στην προηγούμενη ταινία της σειράς. Τα μέλη της, μην μπορώντας να γυρίσουν σπίτι τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους, καλούνται να εξαρθρώσουν μία οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών, με αντάλλαγμα να συγχωρεθούν όλες τους οι αμαρτίες, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν μία κανονική ζωή.

«Ο κλέφτης ροδακίνων»

YOUTUBE/VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Το αντιπολεμικό δράμα του 1964, σε σκηνοθεσία του Βέλο Ράντεφ, αποτελεί την πρώτη διεθνή επιτυχία του βουλγαρικού κινηματογράφου, αφού ξεχώρισε στο φεστιβάλ της Βενετίας, τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και έστρεψε το ενδιαφέρον της κριτικής στον άγνωστο ως τότε κινηματογράφο της Βουλγαρίας.

Βασισμένη στη διασκευή του διάσημου αντιπολεμικού μυθιστορήματος «Κλέφτης στις ροδακινιές» του μεγαλύτερου βούλγαρου λογοτέχνη, Εμιλιάν Στάνεφ και με πρωταγωνιστές τους Νεβένα Κοκάνοβα, Ράντε Μάρκοβιτς και Μιχαήλ Μιχαήλοφ, η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και μιλά για την αγνή και αληθινή συναισθηματική επαφή δύο νέων μέσα στην παράνοια και τη φρίκη του πολέμου. Ένας αιχμάλωτος, στην προσπάθειά του να κλέψει μερικά ροδάκινα, γνωρίζει την καταπιεσμένη σύζυγο ενός αυστηρού συνταγματάρχη. Το πάθος που γεννιέται  ανάμεσα τους είναι μοιραίο, όπως και η τραγική του κατάληξη.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς