ΔΗΜΑΡ: Η ανοχή στη φοροδιαφυγή πρέπει να τελειώσει

Ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 17:33
UPD:17:36
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, αποτελεί αναγκαίο και υποχρεωτικό βήμα των χωρών – μελών της Ε.Ε. ο μεγαλύτερος συντονισμός και ο καλύτερος σχεδιασμός, ώστε να ελέγξουν τους φορολογικούς παραδείσους και να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή.

A- A A+

Η ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή πρέπει να τελειώσει και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τη Σύνοδο Κορυφής σημειώνοντας παράλληλα πως η απλή έκθεση των προθέσεων δεν αρκεί αν δεν συνοδευτεί από πολιτικές και μέτρα.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, αποτελεί αναγκαίο και υποχρεωτικό βήμα των χωρών – μελών της Ε.Ε. ο μεγαλύτερος συντονισμός και ο καλύτερος σχεδιασμός, ώστε να ελέγξουν τους φορολογικούς παραδείσους και να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που ανέρχεται σε 1 τρισ. ευρώ ετησίως.

Ο οικονομικός εξορθολογισμός και η προώθηση της κοινής οικονομικής διακυβέρνησης πρέπει το ταχύτερο να συνδυαστούν με μια ισχυρή κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση που θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα απαντά στα οξύτατα προβλήματα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ιδιαίτερα στις χώρες της περιφέρειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή