Γερμανία: Θετική στο χαρακτηρισμό της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής

Αλλαγή στα στάση του Βερολίνου
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 17:14
UPD:17:20
REUTERS/SHARIF KARIM

Η Βουλγαρία είχε κατηγορήσει τη Χεζμπολάχ ως υπεύθυνη για την επίθεση, κατηγορία την οποία η σιιτική οργάνωση έχει απορρίψει.

A- A A+

Την υποστήριξή της στο να προστεθεί το στρατιωτικό σκέλος της λιβανικής Χεζμπολάχ στον κατάλογο των κατά την ΕΕ τρομοκρατικών οργανώσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι «συζητήσεις έλαβαν χώρα με τους εταίρους της Γερμανίας μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς», στην οποία, τον Ιούλιο του 2012, είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί και ο βούλγαρος οδηγός τους.

Η Βουλγαρία είχε κατηγορήσει τη Χεζμπολάχ ως υπεύθυνη για την επίθεση, κατηγορία την οποία η σιιτική οργάνωση έχει απορρίψει.

Στο παρελθόν, η Γερμανία εμφανιζόταν επιφυλακτική στον χαρακτηρισμό της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής οργάνωσης, εκφράζοντας φόβους για πολιτική αποσταθεροποίηση του Λιβάνου.

Η στάση του Βερολίνου άλλαξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, λόγω νέων και ξεκάθαρων πληροφοριών για τις δραστηριότητες της λιβανικής οργάνωσης και στοιχείων τα οποία παρείχαν στους Γερμανούς οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή