Ευ. Βενιζέλος: Αδικεί την κυβέρνηση η συνεχιζόμενη συζήτηση για το αντιρατσιστικό

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 16:10
UPD:16:35
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

A- A A+

Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αδικεί την κυβέρνηση εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως οποιοδήποτε επιμέρους ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα από τους αρχηγούς των κομμάτων που τη στηρίζουν. 

Της τοποθέτησης του κ. Βενιζέλου προηγήθηκε ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) με αντικείμενο το ν/σχ, και νέος γύρος αντιδράσεων από τα κόμματα. 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου και για το λόγο αυτό το Κίνημα έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου.

«Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εκτιμά ο Ευ. Βενιζέλος και καταλήγει με την επισήμανση ότι οποιοδήποτε επιμέρους ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης προκάλεσε την άμεση αντίδραση ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ που κάλεσαν την Νέα Δημοκρατία «να αφήσει τα διαδικαστικά τερτίπια» και να συμφωνήσει στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επέκρινσε τόσο τη Ν.Δ. όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεσή τους στο θέμα.

«Όλη αυτή η δήθεν διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ένας το καταψήφισε και ο άλλος δεν το στήριξε, δείχνουν ότι πολύ απλά ο καυγάς γίνεται για το …πάπλωμα», σχολίασε χαρακτηρηστικά η κ. Γεννηματά. Δυστυχώς, πρόσθεσε, «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις μικροκομματικές τακτικές». 

Αν πραγματικά ο πολιτικός κόσμος επιθυμεί να παταχθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας θα πρέπει όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να προχωρήσουν στην ψήφιση του ν/σ, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να έρθει επιτέλους στο ν/σχ στη Βουλή ώστε κριθεί  η πολιτική βούληση όλων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φώφη Γεννηματά, αφού, όπως υποστηρίζει, αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα στην πλευρά της κυβέρνησης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή