Πόλο: «Ερυθρόλευκοι» εναντίον «μπέμπηδων» σε διπλό... ταμπλό

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη μάχονται για τον τίτλο
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 10:50
UPD:17:53
Eurokinissi/ACTION IMAGES
A- A A+

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη άφησαν πίσω τον τελικό του Κυπέλλου και στρέφουν ξανά την προσοχή τους στους τελικούς της Α1 πόλο των Ανδρών, με το αποτέλεσμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις να είναι ισόπαλο 1-1.

Ο αποψινός (18:00) τρίτος αγώνας τους, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την κατάκτηση του τίτλου.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά το θρίαμβο στο φάιναλ-4 της Λαμίας, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν αυτή τη φορά την έδρα τους και να πάρουν προβάδισμα.

Από την πλευρά τους, οι «μπέμπηδες» θέλουν να επαναλάβουν το κατόρθωμα του πρώτου αγώνα της σειράς, όταν πέρασαν νικηφόρα από το «Πέτρος Καπαγέρωφ» (7-5), για να ισοφαρίσει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επικρατώντας στη Βουλιαγμένη με 8-6.

Το τέταρτο παιχνίδι των τελικών θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Λαιμό, ενώ αν χρειαστεί και πέμπτος αγώνας θα τελεστεί την Κυριακή στον Πειραιά.

Μονομαχία, όμως, έχουμε και στο επίπεδο των γυναικείων ομάδων των συλλόγων, με τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών να διεξάγεται σήμερα (21:15) στο κολυμβητήριο του Πειραιά και τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αυτή είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στους τελικούς, με το τρόπαιο να... αλλάζει χέρια κάθε χρόνο: το 2009 οι «ερυθρόλευκες» πήραν τον τίτλο με 3-2, νικώντας στον (επεισοδιακό) πέμπτο τελικό μέσα στη Βουλιαγμένη.

Το 2010, αν και ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα έδρας, τα κορίτσια του ΝΟΒ έκαναν... περίπατο και με 3-0 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή, απ΄ όπου αποκαθηλώθηκαν εκ νέου το 2011, όταν το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη πήρε με 3-1 νίκες τον τίτλο, για να πάρει πέρυσι τη ρεβάνς η ομάδα του Κώστα Δήμου, επίσης με 3-1 νίκες.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους τελικούς με 16 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (σε κανονική περίοδο και ημιτελικούς πλέι-οφ), επικρατώντας της Βουλιαγμένης και στις δύο μεταξύ τους συναντήσεις (11-9 στον Πειραιά, 7-6 στο Λαιμό).

Σήμερα, επίσης, ξεικνά και η σειρά του Ηρακλή με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, που διεκδικούν την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης (στις δύο νίκες). Ο πρώτος αγώνας γίνεται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αφού ο «Γηραιός» τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο και έχει το πλεονέκτημα της εδρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις