Αρχίζει η συζήτηση του αντιρατσιστικού στην ΚΕΝΕ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 12:21
UPD:12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης διαμηνύοντας ότι πρόθεσή του είναι να προωθηθεί στη Βουλή το ν/σχ τηρώντας τη διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι.

A- A A+

Mε το ενδοκυβερνητικό χάσμα να παραμένει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Ν.Δ. να πληθαίνουν, αρχίζει σήμερα η αρχική συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει η ανάρτησή του στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια το επίμαχο νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί γι' αυτό η κατά νόμο προβλεπόμενη έκθεση και ακολούθως να τηρηθεί η διαδικασία εισαγωγής του ενώπιον του Κοινοβουλίου.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης διαμηνύοντας ότι πρόθεσή του είναι να προωθηθεί στη Βουλή το ν/σχ τηρώντας τη διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η θεσμική επιλογή ανήκει σε άλλους» απάντησε ερωτηθείς αν τελικά θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Κι ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ της άμεσης ψήφισης του ν/σχ, πληθαίνουν οι αντιδράσεις στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κυρίως λόγω της αναστάτωσης που έχουν προκαλέσει διατάξεις του επίμαχου ν/σχ στην Εκκλησία.

Αίσθηση προκάλεσε η εντονότατη αντίδραση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος σε άρθρο του υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο καταλύονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. «Θέτουν φίμωτρο στο στόμα του νομοταγούς Έλληνος, ενώ δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για τους εγκληματίες αλλοδαπούς, οι οποίοι εν πολλοίς λυμαίνονται τον τόπο μας και συχνά απειλούν τη ζωή μας», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταγέλλει την ηγεσία της Εκκλησίας ότι «τηρεί σιγήν ιχθύος επί του ζητήματος».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «απαράδεκτο» -όπως χαρακτηρίζεται νομοσχέδιο- αντιπροσωπεία κληρικών της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα βρεθεί στις έξι το απόγευμα στην Αθήνα για να επιδώσει ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως των Εφημέριων Αιγιαλείας στον πρόεδρο της Βουλής και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ από σήμερα το πρωί και για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι καμπάνες των ιερών ναών της Αιγιάλειας θα χτυπούν πένθιμα επί 15  λεπτά από τις 12.00 έως της 12.15.

Όσα διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δήθεν αντιδρά ο στρατός, η Εκκλησία και το ΚΚΕ είναι ανακριβή ... πρόκειται για προσχηματικές και ψευδείς δηλώσεις, υποστήριξε από την πλευρά του σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και εκτίμησε πως το νομοσχέδιο είτε θα κατατεθεί με κάποιες αλλαγές μέσα στον Ιούνιο, είτε θα το «παγώσει» ο Πρωθυπουργός «για να πάει μετά τον ανασχηματισμό», «οπότε θα είναι άλλος ο υπουργός Δικαιοσύνης και αγνώριστο το νομοσχέδιο». 

Για «κυβερνητική φαρσοκωμωδία» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου,  τονίζοντας πως «η συνεχιζόμενη άρνηση του Πρωθυπουργού, να δώσει πράσινο φως στο νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής». 

Απευθύνοντας έκκληση σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να στηρίξουν το ν/σ, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες, οι οποίες όπως αναφέρει, «στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής». «Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή