Formula 1: Νωρίτερα στη Mercedes ο Λόου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 16:55
UPD:21/05/2013 00:24
EPA/KERIM OKTEN

Οπως και στη McLaren, έτσι και στη Mercedes, ο Πάντι Λόου θα συνεργαστεί με τον Λιούις Χάμιλτον.

A- A A+

Ο Πάντι Λόου θα ανήκει στην οικογένεια της Mercedes από τις 3 Ιουνίου, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. McLaren και Mercedes ήρθαν σε συμφωνία και έτσι η ομάδα του Γουόκινγκ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 50χρονο Βρετανό.

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά (τέλη Φεβρουαρίου), ο Λόου αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη McLaren αλλά θα παρέμενε στην εταιρεία μέχρι τα τέλη του 2013, όταν και έληγε το συμβόλαιο του. Εξακολουθούσε βέβαια να εργάζεται στην ομάδα, αλλά είχε περισσότερο διακοσμητικό ρόλο.

Ηταν επίσης γνωστό ότι όταν έμενε ελεύθερος από τη McLaren θα προσχωρούσε στη Mercedes. Επειτα από συνεννόηση με των δύο ομάδων, αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία του με τον τωρινό του εργοδότη και να συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes.

Εκεί θα εκτελεί χρέη εκτελεστικού διευθυντή σε ό,τι αφορά στα τεχνικά θέματα και θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον Ρος Μπρον. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, η Mercedes έσπευσε να εξηγήσει πως ο Μπρον εξακολουθεί να έχει τη συνολική ευθύνη για τεχνικά και αθλητικά θέματα της ομάδας.

Ο 58χρονος Βρετανός δήλωσε για τον ερχομό του Λόου στα «ασημένια βέλη»: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Πάντι στην ομάδα και να ξεκινήσω τη συνεργασία μαζί του. Είναι πολύ επιτυχημένος στο άθλημα και αποτελεί πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας. Δεν είναι μυστικό ότι κάθε ομάδα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της φετινής χρονιάς και της επόμενης. Είναι επίσης λιγότερο προφανές ότι θα δούμε μεγάλες αλλαγές το 2015 και το 2016 καθώς η ανάπτυξη προχωρά με τη νέα γενιά σχεδιασμού και κινητήρων. Για να υπάρχει απόδοση υπό αυτές τις συνθήκες, μία επιτυχημένη ομάδα χρειάζεται δύναμη. Η άφιξη του Πάντι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα μας και θα μας βάλει σε θέση ισχυρού στο μέλλον».

Ο Πάντι Λόου δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα περιπέτεια που τον περιμένει ενώ χαρακτήρισε πρόκληση τις αλλαγές των κανονισμών το 2014, την οποία ανυπομονεί να αναλάβει. «Συνεργάζομαι στενά με τη Mercedes περίπου 20 χρόνια και τη θαυμάζω για την αφοσίωσή της στη Formula1. Περιμένω περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Λόου προσέφερε τις υπηρεσίες του στη McLaren από το 1993 και θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα στελέχη του χώρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις