Formula 1: Αποχωρεί από τη McLaren o Λόου

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 18:25
MCLAREN F1

Ο 50χρονος Λόου θα παραμείνει στη βρετανική ομάδα μέχρι τα τέλη του 2013.

A- A A+

Οι φήμες που ακούγονταν τόσο καιρό επαληθεύτηκαν καθώς ο Πάντι Λόου αποχωρεί από τη McLaren και θα συνεργαστεί με τη Mercedes. Η μετακίνηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του Γουόκινγκ είχε ακουστεί έντονα τον τελευταίο καιρό, αλλά είχε διαψευσθεί τόσο από τη McLaren όσο και από τη Mercedes.

Την είδηση της λήξης της συνεργασίας των δύο πλευρών επιβεβαίωσε εμμέσως η McLaren καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα αναλαμβάνει ο Τιμ Γκος, στέλεχός της εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Λόου αναμένεται να αποχωρήσει από τη βρετανική εταιρεία στο τέλος του 2013, όταν λήγει και το συμβόλαιο του. Μέχρι τότε, θα εξακολουθεί να εργάζεται στην ομάδα, αλλά θα έχει περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Δεν θα παρίσταται δηλαδή στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πόσω μάλλον στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Το τελευταίο άλλωστε που θα ήθελε η McLaren είναι να μάθει ο Λόου τα σχέδια της και να τα μεταφέρει στη Mercedes.

Με την άφιξή του στη γερμανική ομάδα περιπλέκονται τα πράγματα για το ποιο θα είναι το αντικείμενό του, αφού υπάρχουν ήδη εκεί τρεις τεχνικοί διευθυντές. Μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να του δοθεί ανώτερος διευθυντικός ρόλος. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η παρουσία του ίσως να σήμαινε και μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Ρος Μπρον.

Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε τόσο από τον ίδιο τον 58χρονο Βρετανό όσο και από το νέο επικεφαλής της ομάδας Τότο Γουλφ, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η Mercedes είναι σταθερότητα, μετά τις τόσες προσθήκες και αποχωρήσεις στελεχών.

Ο 50χρονος Λόου βρισκόταν στην ομάδα της McLaren από το 1993 και θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα στελέχη στο χώρο της Formula 1. Σε αυτόν πιστώνονται οι τρεις παγκόσμιοι τίτλοι, οι δύο του Μίκα Χάκινεν (1998,1999) και ο ένας του Λιούις Χάμιλτον (το 2008).

Ο αντικαταστάτης του Τιμ Γκος ανήκει στην οικογένεια της McLaren από το 1990. Ο επικεφαλής της ομάδας του Γουόκινγκ, Τιμ Γουΐτμαρς, χαρακτήρισε ως «φυσική εξέλιξη» το διορισμό του στη θέση του τεχνικού επικεφαλής, αφού ήδη έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από πολλές θέσεις.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Τιμ για τα νέα του καθήκοντα, τα οποία μετά από είκοσι χρόνια εξαιρετικής παρουσίας στη McLaren, αξίζει πραγματικά. Είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που δεν έχει ανταγωνισμό αλλά διαθέτει πλούσια εμπειρία σε συνδυασμό με ένα ασυναγώνιστο επίπεδο τεχνογνωσίας στους τομείς του σχεδιασμού μονοθεσίου και των κινητήρων», ανέφερε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον Πάντι Λόου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Πάντι θα έχει έναν διαφορετικό ρόλο στη McLaren μέχρι το τέλος του έτους. Ηταν ένας καλός και επιτυχημένος τεχνικός διευθυντής και του ευχόμαστε τα καλύτερα όταν θα ξεκινήσει τη νέα του πρόκληση το 2014».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις