Μπαράζ εκρήξεων στο Ιράκ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 10:37
UPD:21:20
REUTERS/ATEF HASSAN

Στη Βασόρα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε ένα σταθμό λεωφορείου και ένα εστιατόριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ σε σειρά εκρήξεων στη Βαγδάτη, τη Βασόρα και στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράκ, εν μέσω αύξησης των εντάσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Στη Βαγδάτη, τουλάχιστον 48 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε δέκα εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σε σιιτικές περιοχές, κυρίως εν μέσω ανοικτών αγορών, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

REUTERS

 

 

Στη Βασόρα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε ένα σταθμό λεωφορείου και ένα εστιατόριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν 40.

REUTERS

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη Χαντίθα και τη Ράβα στο βορειοδυτικό Ιράκ, με τις αρχές να επιρρίτουν τη ευθύνη σε σουνίτες αντάρτες.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, που ανεβάζουν τον απολογισμό των νεκρών της τελευταίας εβδομάδας σε περισσότερους από 230.

REUTERS

Από την πλευρά του, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι ανακοίνωσε τον επικείμενο επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του στον τομέα της ασφάλειας αλλά και αλλαγές στις τάξεις του προσωπικού που έχει αναλάβει την εφαρμογή της, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση της βίας.

«Είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε κάποιους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο αλλά και σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο, και να αλλάξουμε τη στρατηγική της ασφάλειας», δήλωσε ο Μάλικι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θα συζητήσουμε τα θέματα αυτά και θα λάβουμε αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο (Τρίτη)», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή