Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Δέκα εξ αυτών στο Κιρκούκ
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 18:23
UPD:19:30
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Δύο εκρήξεις βομβών, στην πόλη του Κιρκούκ, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

A- A A+

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε ολόκληρο το Ιράκ, την Τετάρτη, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στην πολυεθνοτική από άποψη σύνθεσης του πληθυσμού της, πόλη του Κιρκούκ, η οποία είναι πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα.

«Υπήρχαν δύο πτώματα έξω από το κτήριο, κόσμος ούρλιαζε και επικρατούσε χάος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ραγουάα Ραχμάν, δημόσιος υπάλληλος ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι.

REUTERS/DEBORAH LUTTERBECK
Ιράκ: Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, όταν δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στην πόλη του Κιρκούκ.

Βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, αυτοανατινάχτηκε στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία

Μηχανισμός ο οποίος εξερράγη σε δρόμο πόλης κοντά στη Μοσούλη, 390 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, κόστισε τη ζωή σε άλλον έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο.

Ο ιρακινός στρατός σκότωσε, από την πλευρά του, δύο ενόπλους οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου σε χωριό νοτίως της Μοσούλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή