Νίκη με ανατροπή για Αστέρα επί του Ατρόμητου

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 22:24
UPD:22:39
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο Ράγιος ισοφάρισε με πέναλτι στο 41΄.

A- A A+

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, επικρατώντας στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας του Ατρόμητου με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Ναπολεόνι, στο 41΄ ο Ράγιος ισοφάρισε με πέναλτι και στο 63΄ ο Καλαντζής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι από τους παίκτες του Τσιώλη και έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους νωρίς. Στο 8΄ η ομάδα των δυτικών προαστίων έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φούλοπ αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Σουμπίνιο, αλλά στο 22΄ ο Μαγυάρος τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να πράξει το ίδιο στο καταπληκτικό γκολ του Ναπολεόνι, που ο Ιταλός επιθετικός σημείωσε με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 32΄ το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο πέρασε πάνω από το δοκάρι των Αρκάδων, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος μέσος έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να βάλει πανίσχυρα θεμέλια νίκης, όταν μετά την ασίστ του Ναπολεόνι βρέθηκε απέναντι στον Φούλοπ και πλάσαρε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο φαινόταν χαμένο για τον Αστέρα, όταν ο διαιτητής Κουκουλάκης είδε πέναλτι σε (ακούσιο) χέρι του Γιαννούλη ύστερα από κεφαλιά του Σανκαρέ. Ο Ράγιο έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα και με ψύχραιμη εκτέλεση νίκησε τον Ράντμαν κάνοντας το 1-1, στο 41ο λεπτό.

Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν  στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και επιζήτησαν τη νίκη που θα τους έφερνε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Το «χρυσό» γκολ που έδωσε τους βαθμούς στο συγκρότημα της Πελοποννήσου πέτυχε τελικώς ο Καλαντζής στο 63ο λεπτό, όταν πήρε την πάσα του Ράγιο, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και από πλάγια θέση σημείωσε ένα δύσκολο όσο και πολύτιμο τέρμα.

Στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ προηγείται ο ΠΑΣ Γιάννινα με 6 βαθμούς, ακολουθεί ο Αστέρας με 5, ο ΠΑΟΚ (χωρίς νίκη) με 4 και ο Ατρόμητος έχει 3.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις