Αυστηρότερους κανόνες για τις αγορές ζητεί η Μέρκελ

Συνάντηση με τον Πάπα στο Βατικανό
Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 15:51
UPD:20:16
REUTERS/BPA

Ο Πάπας Φραγκίσκος τον Α' με την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Βατικανό. Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών τους έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας, και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

A- A A+

Συνάντηση 45 λεπτών είχε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α' στο Βατικανό, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψή της στην Ιταλία. 

H Μέρκελ, απαντώντας προφανώς στις κριτική που έχει ασκήσει ο Πάπας στην άκαρδη «δικτατορία της οικονομίας», απηύθυνε έκκληση για ισχυρότερη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών. 

Την Πέμπτη, ο Πάπας δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει κάνει χειρότερη τη ζωή για εκατομμύρια σε πλούσιες και φτωχές χώρες.

«Οι κρίσεις έχουν ξεσπάσει γιατί οι κανόνες της κοινωνικής αγοράς δεν έχουν τηρηθεί» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση των κανόνων για τις αγορές θα είναι βασικός στόχος στη συνάντηση των G 20 το Σεπτέμβριο.

«Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά δεν είμαστε καθόλου κοντά στο σημείο να πούμε ότι οι εκτροχιασμοί που οδηγούν σε κρίσεις στις αγορές δεν θα ξανασυμβούν και έτσι, το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του G 20».

«Είναι αλήθεια πως στόχος είναι οι οικονομίες να υπηρετούν τους ανθρώπους και αυτό δεν έχει ισχύσει πάντοτε τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε η Μέρκελ.

Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών τους έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας, και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Αναφέρεται ακόμη πως η συνομιλία τους επικεντρώθηκε κυρίως στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις διώξεις εναντίων των χριστιανών, τη θρησκευτική ελευθερία και τη διεθνή συνεργασία για την ειρήνη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Όταν η Μέρκελ συνάντησε τον Πάπα

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα για 45 λεπτά στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψή της στην Ιταλία.

Η πρώτη συνάντηση της Μέρκελ με τον διάδοχό του Βενέδικτου ΙΣΤ επέτρεψε επίσης «την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την Ευρώπη ως κοινότητα αξιών και για την ευθύνη της στον κόσμο, με την ελπίδα μιας δέσμευσης όλων των πολιτικών και θρησκευτικών συνιστωσών υπέρ μιας ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και θα εμπνέεται από τις αρχές της επικουρικότητας και της αλληλεγγύης».

Μετά τη συνάντησή της με τον Πάπα η κ. Μέρκελ είχε 10λεπτη συνομιλία με τον «υπουργό Εξωτερικών» της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπέρτι.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή