Νέα βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη με 19 νεκρούς

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της εσωτερικής έντασης στο Ιράκ
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 21:51
UPD:23:49
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση κατά σουνιστικού τεμένους στην πόλη Μπακούμπα (στη φωτογραφία), η οποία κόστισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους.

A- A A+

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη παραπλεύρως δρόμου κοντά στο εμπορικό συγκρότημα Αμιρίγια, στις δυτικές συνοικίες της Βαγδάτης, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση κατά σουνιστικού τεμένους στην πόλη Μπακούμπα, η οποία κόστισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους.

REUTERS
Ιράκ: Διπλή έκρηξη έξω από σουνιτικό τέμενος

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από διπλή έκρηξη η οποία σημειώθηκε έξω από σουνιτικό ισλαμικό τέμενος στην πόλη Μπακούμπα του Ιράκ, 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Οι επιθέσεις σε σουνιτικά και σιιτικά ισλαμικά τεμένη, καθώς και κατά των δυνάμεων ασφαλείας και ηγετών τοπικών φυλών, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισβολή των κυβερνητικών αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό σουνιτών διαδηλωτών στην πόλη Κιρκούκ τον Απρίλιο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 712 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ τον τελευταίο μήνα.

Οι επιθέσεις σε σουνιτικά και σιιτικά ισλαμικά τεμένη, καθώς και κατά των δυνάμεων ασφαλείας και ηγετών τοπικών φυλών, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισβολή των κυβερνητικών αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό σουνιτών διαδηλωτών στην πόλη Κιρκούκ τον Απρίλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή