Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από διπλή έκρηξη έξω από σουνιτικό τέμενος

Μετά την προσευχή της Παρασκευής
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 15:08
UPD:21:53
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Μπακούμπα του Ιράκ.

A- A A+

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από διπλή έκρηξη η οποία σημειώθηκε έξω από σουνιτικό ισλαμικό τέμενος στην πόλη Μπακούμπα του Ιράκ, 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ιρακινές αστυνομικές και ιατρικές πηγές, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι επιθέσεις σε σουνιτικά και σιιτικά ισλαμικά τεμένη, καθώς και κατά των δυνάμεων ασφαλείας και ηγετών τοπικών φυλών, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισβολή των κυβερνητικών αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό σουνιτών διαδηλωτών στην πόλη Κιρκούκ τον Απρίλιο.

REUTERS

Την Πέμπτη, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας κατά σιιτικού τεμένους στο Κιρκούκ.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 12 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατά κύριο λόγο σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης.

Την Τετάρτη, από ανάλογες επιθέσεις, υπήρξαν συνολικά 34 θύματα, στην πλειοψηφία τους και πάλι σιίτες μουσουλμάνοι.

Εξάλλου, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή το βράδυ, όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη παραπλεύρως δρόμου κοντά στο εμπορικό συγκρότημα Αμιρίγια, στις δυτικές συνοικίες της Βαγδάτης, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή