'Ετοιμο για συνομιλίες για τα πυρηνικά δηλώνει το Ιράν

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 13:37
UPD:13:48
REUTERS/OSMAN ORSAL

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας με τις έξι δυνάμεις όποτε εκείνες είναι έτοιμες, πριν η μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν... Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα σύντομα», είπε ο ιρανός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλίλι, που είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία.

A- A A+

Το Ιράν είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε διεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα πριν ή μετά τις προεδρικές εκλογές της 14ης Ιουνίου, όπως δήλωσε ο ιρανός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλίλι μετά τις συνομιλίες του με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας με τις έξι δυνάμεις όποτε εκείνες είναι έτοιμες, πριν η μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν... Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα σύντομα», είπε ο κ. Τζαλιλί, που είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιράν: Οι συνομιλίες για τα πυρηνικά θα συνεχιστούν

Αν και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε την αποτυχία των συνομιλιών με το Ιράν, ο διαπραγματευτής της Τεχεράνης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ότι η χώρα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα, πριν ή μετά τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Ιουνίου. Χρήσιμες χαρακτήρισε τις συνομιλίες η ύπατη εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον.

Ο κ. Τζαλιλί χαρακτήρισε ακόμα «μακρές και χρήσιμες» τις συνομιλίες του με την κ. Άστον, ενώ επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν θα παραιτηθεί ποτέ του δικαιώματός της να εμπλουτίζει ουράνιο.

Η τελευταία συνάντηση, στις 5 και 6 στο Αλμάτι του Καζακστάν, δεν επέτρεψε να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ-ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα- συν τη Γερμανία).

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή