ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα e-mail για την επίθεση στη Βεγγάζη

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 11:21
UPD:12:26
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϋ, απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιοποίησε τα mail, που σχετίζονται με τον χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, το περασμένο έτος από την αμερικανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που ασκούν οι Ρεπουμπιλικάνοι για την αντιμετώπιση της κρίσης και τα mail.

A- A A+

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Λευκός Οίκος 100 σελίδες e-mail, οι οποίες αφορούν τις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου σκοτώθηκε ο πρέσβης της χώρας Κρίστοφερ Στίβεν και άλλοι τρεις αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τα mail, που σχετίζονται με τον χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης το περασμένο έτος από την αμερικανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια ανα απαντήσει στη σφοδρή κριτική που ασκούν οι Ρεπουμπιλικάνοι για την αντιμετώπιση της κρίσης και τα mail.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχτηκαν εκ νέου κάτω έντονη κριτική την περασμένη εβδομάδα, όταν εσωτερικά έγγραφα διέρρευσαν στον Τύπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ρεπουμπλικάνους να ισχυριστούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να υποβαθμίσει την τρομοκρατική φύση της επίθεσης εν όψει, τότε, των προεδρικών εκλογών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή