Στη Δικαιοσύνη το θέμα της καταβολής δημοτικών τελών από το ΔΑΑ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 11:18
UPD:12:46
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η υπόθεση της μη καταβολής δημοτικών τελών από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα εξεταστεί από το ΣτΕ. 

A- A A+

Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρέπει να πληρώσει δημοτικά τέλη στους δήμους της περιοχής των Μεσογείων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη.

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι από το 2008 δεν έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος 3631 για την καταβολή δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Όμως ο Υπουργός Εσωτερικών εμμέσως απέρριψε την πρόταση λέγοντας ότι η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης εντάχθηκε στο νόμο του 2008 ύστερα από αίτημα της «Χόχτιφ» η οποία επιδιώκει συμψηφισμούς. «Το 2008 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Μου λέτε ότι το κόμμα σας νομοθετεί κατά τα συμφέροντα της «Χόχτιφ»;» ρώτησε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος έχει απαλλάξει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών  από την καταβολή τελών, επειδή δεν έχει εκδοθεί εδώ και 5 χρόνια η υπουργική απόφαση.

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι η υπόθεση της μη καταβολής δημοτικών τελών από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα εξεταστεί από το ΣτΕ και πρόσθεσε: «αν η δικαιοσύνη τους δικαιώσει θα πάρουν και τα τέλη. Αν όχι η Ελλάδα διατηρεί το πρόσωπο αξιοπιστίας και θα συνεχίσει η επένδυση». Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι οι δήμοι της περιοχής των Μεσογείων έχουν εισπράξει 29,3 εκατ. ευρώ από φόρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή