Formula 1: Eπιστρέφει η Honda

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 11:02
UPD:11:56
REUTERS/ISSEI KATO

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co, Τακανόμπoυ Ιτο (δεξιά) σε χειραψία με το διεθύνοντα σύμβουλο της McLaren Group Limited Μάρτιν Γουΐτμαρς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των δύο εταιρειών όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία τους για το 2015.

A- A A+

Η Honda επιστρέφει στη Formula 1. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με τη McLaren από το 2015 κι έπειτα.

Η Honda θα αναλάβει χρέη προμηθευτή κινητήρων της ομάδας του Γουόκινγκ και ήδη έχει κάνει προόδους στην εξέλιξη του νέου υπερτροφοδοτούμενου V6 κινητήρα των 1.600 κ.εκ. που θα κατασκευάσει.

Εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες ότι η McLaren ήταν σε συζητήσεις με την Honda για μία πιθανή συνεργασία. Οι φήμες αυτές εντάθηκαν, όταν η βρετανική ομάδα δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Mercedes για το 2015.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, η ομάδα του Γουόκινγκ όφειλε να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο επέκτασης της συνεργασίας της με τη Mercedes μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, κάτι που αυτομάτως ενίσχυσε τις φήμες περί συμφωνίας με τη Honda.

Η επόμενη χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της F1 καθώς θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, με σημαντικότερη τη νέα γενιά κινητήρων. Εδώ και αρκετό καιρό οι κατασκευαστές έχουν επικεντρωθεί στην εξέλιξη των υπερτροφοδοτούμενων V6 μηχανικών συνόλων χωρητικότητας 1.600 κ.εκ.

Στο χορό αυτό μπήκε και η Honda, η οποία θα επιστρέψει στην F1 σε δύο περίπου χρόνια έπειτα από την αποχώρησή της το 2008 λόγω της οικονομικής κρίσης. Η συνεργασία της με τη McLaren στο παρελθόν ήταν άκρως επιτυχημένη αφού από το 1988 έως το 1992 όπου είχε κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές και μετρούσε 44 νίκες σε GP.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις