ΗΠΑ: Παραιτήθηκε αξιωματούχος της φορολογικής υπηρεσίας μετά από σκάνδαλο

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 07:51
UPD:09:43
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

«Δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές σε κανένα οργανισμό, αλλά ειδικά στην IRS δεδομένης της δύναμης που διαθέτει και την απήχηση που έχει στην τη ζωή όλων μας», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομες δηλώσεις στο Λευκό Οίκο.

A- A A+

Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της φορολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ μετά το νέο σκάνδαλο στην Ουάσιγκτον, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι φορολογικές αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο αντιπάλους του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος των φορολογικών αρχών (IRS) αποκάλυψε ότι μέλη του κινήματος Tea Party και άλλων συντηρητικών ομάδων είχαν τεθεί στο στόχαστρο της εφορίας.

REUTERS

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο επίτροπος της IRS ( της αρμόδια φορολογική επιτροπή) Στίβεμ Μίλερ υπέβαλε την παραίτηση του στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών Τζέικομπ Λου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
ΗΠΑ: «Καρατομήθηκε» ανώτατος αξιωματούχος της φορολογικής υπηρεσίας

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ένας ανώτατος αξιωματούχος της φορολογικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, της IRS. Η εξέλιξη ήρθε ως συνέπεια της αποκάλυψης ότι μέλη του κινήματος Tea Party και άλλων συντηρητικών ομάδων είχαν τεθεί στο στόχαστρο της εφορίας. Σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση έκανε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές σε κανένα οργανισμό, αλλά ειδικά στην IRS δεδομένης της δύναμης που διαθέτει και την απήχηση που έχει στην τη ζωή όλων μας», ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε σύντομες δηλώσεις στο Λευκό Οίκο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή