ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αντίδραση με κάθε μέσο στο ξεπούλημα

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 20:26
UPD:20:41
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκτιμά πως «η κυβέρνηση με το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες καταναλωτές».
A- A A+

Με κάθε μέσο θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διαμηνύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που κάνει λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Όπως σημειώνει, με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, «η τρικοματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιο που εφαρμόζεται την τελευταία τετραετία με στόχο το ξεπούλημα» της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει πως «αποδείχτηκε ότι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της».

ΑΠΕ ΜΠΕ
Στη δημοσιότητα το σχέδιο αποκρατικοποήσης της ΔΕΗ

Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτες, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ.

Η ομοσπονδία εκτιμά ακόμη πως «η κυβέρνηση με το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες καταναλωτές, παρόμοιο με αυτό σε όλες τις χώρες που έγινε αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας: ετοιμάζει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος. Την ίδια στιγμή τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης φέρνουν απολύσεις και δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή