ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς προσχήματα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:25
UPD:17:34
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οπως αναφέρει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπεται ο κατάλογος με το σύνολο των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ να τεθεί στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε η ίδια η Ε.Ε. να επιλέξει τα περιουσιακά στοιχεία, που θα απαρτίσουν τη νέα εταιρεία.

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδιασμού αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει, «χαρακτηριστικό της έκτασης της έλλειψης προσχημάτων είναι το γεγονός ότι προβλέπεται ο κατάλογος με το σύνολο των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ να τεθεί στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε η ίδια η Ε.Ε. να επιλέξει τα περιουσιακά στοιχεία, που θα απαρτίσουν τη νέα εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου 1 στους 3 πελάτες της ΔΕΗ, δηλαδή του 30% του πελατολογίου της , που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία υποχρεωτικά».

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, «γίνεται έτσι φανερό ποιο είναι το “νέο οικονομικό πρότυπο” σύμφωνα με το οποίο μετασχηματίζεται η σημερινή Ελλάδα παίρνοντας πλέον συγχαρητήρια τόσο από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όσο και από διεθνείς οίκους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται εκτενώς και στην κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Βουλγαρία, όπου έχει απελευθερωθεί η ηλεκτρική ενέργεια.

ΑΠΕ ΜΠΕ
Στη δημοσιότητα το σχέδιο αποκρατικοποήσης της ΔΕΗ

Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτες, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ.

«Η γείτονα χώρα, ουσιαστικά πλέον πλήρως “αποστειρωμένη”, με μηδαμινό δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος και έχοντας πουλήσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της, στέλνει στους πολίτες της μηνιαίους λογαριασμούς της -πλήρως απελευθερωμένης- ηλεκτρικής ενέργειας ίσους με ένα μέσο μηνιαίο μισθό. Με αποτέλεσμα να τους βάζει στο δίλημμα, αν θα πληρώσουν το ηλεκτρικό ή θα ταΐσουν τα παιδιά του», σημειώνει.

«Η Βουλγαρία, όχι τυχαία, είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης των 27.
Ο λαός της χώρας μας, που σήμερα είναι τρίτη απ’ την άποψη της φτώχειας, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μπορεί να καταλάβει και από τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης γιατί αξίζει να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής Πριν την πλήρη ληστρική διάλυση της χώρας, όσο ακόμα η Ελλάδα διαθέτει οικονομικά και παραγωγικά εργαλεία αναστροφής της συντελούμενης καταστροφής και εφαρμογής ενός σχεδίου πλήρους παραγωγικής και άλλης ανασυγκρότησης από μια αριστερή διακυβέρνηση ευαίσθητη στις λαϊκές ανάγκες για δουλειά και αξιοπρεπή ζωή, αντί για τις ανηλεείς “ανάγκες” διεθνών funds για μεγαλύτερα κέρδη», συνεχίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή