Τουλάχιστον 11 νεκροί από εκρήξεις στο Ιράκ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 09:11
UPD:13:12
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Οδοκαθαριστές απομακρύνουν συντρίμια από το δρόμο μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην επαρχία Ντιγουανίγια, 150 χλμ νότια της Βαγδάτης.

A- A A+

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε αγορές στις σιιτικές επαρχίες Αμάρα και Ντιγουανίγια στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιράκ: Νέα έξαρση της θρησκευτικής βίας

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρεις εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων, στις σιιτικές επαρχίες Αμάρα και Ντιγουανίγια, στο νότιο Ιράκ. Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας δέκα ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών, κατηγορώντας τους πως πυροδοτούν τη θρησκευτική βία. Αφορμή για το νέο κύκλο αίματος ήταν η εισβολή δυνάμεων ασφαλείας σε συγκέντρωση σουνιτών διαδηλωτών, την περασμένη Τρίτη. Από τότε, πάνω από 180 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε διάφορα περιστατικά βίας σε όλη τη χώρα.

Οι θρησκευτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί από τότε που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη χώρα πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η βία πυροδοτήθηκε όταν δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε συγκέντρωση σουνιτών μουσουλμάνων διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Reuters

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή