ΠΑΣΟΚ: Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν ομαλά

Αναστολή της απόφασης για απεργία και έναρξη διαλόγου ζητεί η Ιπποκράτους
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:11
UPD:17:20
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Οι εξετάσεις σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν ομαλά, όπως και η λογική επιβάλλει», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν την απόφασή τους για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Κινήματος με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

«Οι εξετάσεις σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν ομαλά, όπως και η λογική επιβάλλει», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωσή του, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν «στις αγωνίες και τις ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους».

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί παράλληλα από την κυβέρνηση και από τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει το ταχύτερο «σε ανοιχτό διάλογο με την ΟΛΜΕ, επανεξετάζοντας τις διατάξεις και το περιεχόμενο του ΠΔ για τις μεταθέσεις».

Υπενθυμίζει μάλιστα τη θέση του ότι το εν λόγω ΠΔ «όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ορθολογικότερη κατανομή των εκπαιδευτικών, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες», οι οποίες δημιουργούν «επιπλέον ταλαιπωρία στους εκπαιδευτικούς και τις  οικογένειες τους».

Η Ιπποκράτους, θεωρεί τέλος «αυτονόητο» ότι με την ομαλή λήξη των πανελλαδικών και προαγωγικών εξετάσεων και τη βαθμολόγηση των γραπτών «θα πρέπει να αρθεί και το μέτρο της επιστράτευσης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή