Ιράκ : Οι τελευταίες εξελίξεις

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 07:44
A- A A+

Δεκαπέντε ημέρες συμπληρώθηκαν από την εκδήλωση της επίθεσης στο Ιράκ, και οι τελευταίες εξελίξεις είναι οι ακόλουθες :

* O αμερικανικός στρατός λέει ότι 320 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Βαγδάτης, όπου καταστράφηκαν πολλά οχήματα του ιρακινού στρατού και πυροβόλα.

* Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως ελέγχουν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης και βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα νότια όρια της ιρακινής πρωτεύουσας.

* Εκπρόσωπος του ιρακινου στρατού προειδοποίησε ότι η Βαγδάτη «θα καταπιεί» όλους τους εισβολείς και υποστηρίζει πως η Βασόρα παραμένει υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων.

* Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα στο κέντρο και στα νότια της Βαγδάτης. Αναφέρονται βομβαρδισμοί και στη Μοσούλη. Οι Αμερικανοί έχουν περικυκλώσει τη Νασιρίγια και μπήκαν στο κέντρο της Νατζάφ.

* Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ενέκρινε την εκταμίευση περίπου 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη του κόστους του πολέμου.

* Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, για να συζητήσουν την κρίση στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή