Πακιστάν: Κατά των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών ο Σαρίφ

Δηλώσεις του επικρατέστερου για την πρωθυπουργία της χώρας
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 21:25
UPD:21:55
EPA/RAHAT DAR

Ο κ. Σαρίφ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν σαν παράπλευρη απώλεια ζωές αμάχων, κάτι το οποίο η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

A- A A+

«Αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας του Πακιστάν» αποκάλεσε τις αμερικανικές επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πακιστανικό έδαφος ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ.

Ο προαλειφόμενος για την θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης και αρχηγός της -νικήτριας  στις εκλογές της Κυριακής- Πακιστανικής Ισλάμικής Λίγκας, πρόσθεσε ωστόσο ότι το Ισλαμαμπάντ έχει και πρέπει να διατηρήσει «καλές σχέσεις» με τις ΗΠΑ.

REUTERS

Ο κ. Σαρίφ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν σαν παράπλευρη απώλεια ζωές αμάχων, κάτι το οποίο η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι θα διευκολύνει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

«Οι αμερικανοί στρατιώτες αποσύρονται το 2014. Θα τους δώσουμε πλήρη υποστήριξη. Θα προσέξουμε ώστε όλα να διεξαχθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο κ. Σαρίφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναουάζ Σαρίφ είχε ανατραπεί ως πρωθυπουργός το 1999 από το πραξικόπημα με επικεφαλής τον Περβέζ Μουσάραφ, βρέθηκε εξόριστος στη Σαουδική Αραβία και επέστρεψε στο Πακιστάν το 2007, για να αναλάβει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή