ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου

«Συνεχίζεται η αποτυχημένη πρακτική της πολιτικής της λιτότητας»
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 17:46
UPD:18:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το χειρότερο στοιχείο από όλα αυτά είναι η αντίφαση ανάμεσα στα συμπεράσματα και τις προτάσεις.

A- A A+

Η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του με ένα βιώσιμο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης αποτελεί μονόδρομο, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως είπε, η «οργουελική» έκθεση της Κομισιόν ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τη λήψη επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων. Τα νέα μέτρα, πρόσθεσε, θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ. ευρώ συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτυχημένη πρακτική της πολιτικής της λιτότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επιτροπή παραδέχεται πως η ύφεση του 2012 είναι μεγαλύτερη από εκείνη που είχε προβλέψει, η ανεργία είναι επίσης μεγαλύτερη από εκείνη που είχε προβλέψει και ότι το 2013 θα είναι και πάλι μια «δύσκολη χρονιά» ενώ η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι απαιτούνται νέες περικοπές συντάξεων και άμεσα νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων με μπλοκάκια και νέα αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το χειρότερο στοιχείο από όλα αυτά είναι η αντίφαση ανάμεσα στα συμπεράσματα και τις προτάσεις. Η Επιτροπή, συνέχισε, παραδέχεται ότι η δημοσιονομική σταθερότητα από το 2014 και μετά εξαρτάται απόλυτα από την ανάκαμψη της οικονομίας που τη συνδέει με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική όμως, επεσήμανε ο ίδιος, έχει βαθύνει τη σημερινή ύφεση.

«Αυτό είναι εντελώς αδιάφορο για την Επιτροπή, όπως εντελώς αδιάφορη της είναι η φτώχεια της πλειοψηφίας των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, η άνευ προηγουμένου ανεργία, η καταστροφή που έχει επιφέρει η λιτότητα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι η Επιτροπή επιχαίρει μόνο για το γεγονός πως η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι η πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα και ενημερώνει για τα νέα μέτρα λιτότητας που έπονται.

«Το μόνο επιχείρημα κυβέρνησης και τρόικας, δηλαδή αυτών που έχουν καταστρέψει την κοινωνία και απειλούν τη δημοκρατία, είναι ότι χωρίς την πολιτική τους θα ήταν χειρότερα. Εμείς απαντάμε: Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν την ίδια πολιτική έχει και χειρότερα. Πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή