Επεισόδια Χαλκιδικής: Στο ΑΧΕΠΑ ο τραυματίας αστυνομικός

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 13:53
UPD:15:48
MOTION TEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
A- A A+

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε το μεσημέρι αστυνομικός που τραυματίστηκε από σκάγια κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων  στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής.

Ο αστυνομικός είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τον τραυματία αστυνομικό θα επισκεφθεί ο υπουργός Δημοσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ο οποίος χθες χαρακτήρισε μέγιστη προσβολή για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας, τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στα χθεισνά επεισόδια.

Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο κατά των αστυνομικών.

Κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» και παραμένουν στο οδοφράγματα που έχουν στηθεί στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν την πρόσβαση των αστυνομικών. Πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκε και στα δικαστήρια Πολυγύρου, όπου οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθείσες στα επεισόδια, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Ματαιώθηκε τέλος, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη με εκπροσώπους των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, της Αστυνομίας και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η συνάντηση αναβλήθηκε (επ' αόριστον) λόγω κωλύματος των εκπροσώπων της εταιρείας και της αστυνομίας.

Με αφορμή τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια, η Χρυσή Αυγή παρατηρεί πως «η ξεπουλημένη σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα συγκυβέρνηση μας οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο».

«Ενώ οι Καναδοί και ο Μπόμπολας πλουτίζουν σκανδαλωδώς από την εκμετάλλευση του ελληνικού χρυσού, έλληνες πολίτες και έλληνες αστυνομικοί συγκρούονται καθημερινά και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί «την άμεση καταγγελία της προδοτικής σύμβασης εκποίησης της εθνικής μας περιουσίας και την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου προς όφελος του ελληνικού λαού και μόνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή