Νέα επεισόδια στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία χρυσού

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013 15:17
UPD:19:06
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

(φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής, ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατοίκων με αίτημα να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με την Αστυνομία τέσσερις από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν από σκάγια και ο ένας μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές. Αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή