«Πρωτάρης» εναντίον πολυνίκη

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 00:59
UPD:01:06
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Φάση από παλαιότερη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

A- A A+

Ο δεύτερος εγχώριος τίτλος θα βρει τον κάτοχό του απόψε (20:30, ΑΝΤ1/OTE Sports) στο ΟΑΚΑ, όπου θα «συγκρουστούν» Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός στον 71ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τον καταληκτικό αγώνα ως μία μάχη ανάμεσα στο Δαβίδ και το Γολιάθ. Ο «πρωτάρης» και τυπικά γηπεδούχος Αστέρας Τρίπολης (Δαβίδ) θα επιδιώξει να ρίξει στο...καναβάτσο τον πολυνίκη της διοργάνωσης (Γολιάθ), Ολυμπιακό, που μετρά 25 κατακτήσεις τροπαίων και αναμφισβήτητα είναι το μεγάλο φαβορί για να προσθέσει ένα ακόμη και να κλείσει την χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο πανηγυρίζοντας το νταμπ.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι σε ένα ματς, στο οποίο, μάλιστα, θα κριθεί ένας τίτλος, προγνωστικά δεν χωρούν. Οι Αρκάδες έχουν αποδείξει στη διάρκεια του πρωταθλήματος ότι διαθέτουν μία εξαιρετική ομάδα, που μπορεί και παίζει καλό ποδόσφαιρο, ικανή για να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, άλλωστε, παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι τίτλοι δεν κερδίζονται με τα ονόματα, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την χθεσινοβραδινή προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός των  «ερυθρόλευκων» ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Περίπτωση, πάντως, να παίξει δεν υπάρχει καθώς εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει προπονηθεί (διάστρεμμα) και η συμμετοχή του στην αποστολή αποφασίστηκε για ψυχολογικούς λόγους.

Συνέντευξη Μίτσελ - Γ. Μανιάτη

Τις δυσκολίες του αγώνα εναντίον του Αστέρα Τρίπολης επισήμανε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η αναμέτρηση κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση αποτελεί για τον Ολυμπιακό.  Τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δήλωσε ότι «θέλουμε το νταμπλ για μας και τον κόσμο».

Οι «εκλεκτοί» του Μίτσελ είναι οι εξής: Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Πίνο, Ρουγκάλας, Σιόβας.

Συνέντευξη Σ. Τσιώλη - Σ. Τσαμπούρη

 Ο Σάκης Τσιώλης επιθυμεί να δει ανταγωνιστική την ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που φέρει αντιμέτωπο των «ερυθρόλευκων» τον Αστέρα Τρίπολης.  Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αρκαδικής ομάδας, Σάββας Τσαμπούρης, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Αστέρα στον τελικό «σημαντική και ιστορική στιγμή».

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Την αποστολή απαρτίζουν οι:  Φούλοπ, Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Σέτι, Ουσέρο, Ουρτάδο, Κουρμπέλης, Κοντοές, Λέντσε, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Περόνε, Καλαντζής, Μπακασέτας. 

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις