Τσιώλης: «Να απολαύσουμε το παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 13:39
UPD:14:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Τσιώλης χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τόσο καλά λόγια από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, να λένε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

A- A A+

Ο Σάκης Τσιώλης επιθυμεί να δει ανταγωνιστική την ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό, στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που φέρει αντιμέτωπο των «ερυθρόλευκων» τον Αστέρα Τρίπολης.

«Είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να απολαύσουν το ταξίδι, να μην έχουν άγχος και να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τεχνικός.

«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε. Έχουμε δώσει καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι. Θέλαμε να φτάσουμε στα εννέα παιχνίδια στο Κύπελλο. Ζούμε το όνειρό μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιώλης χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τόσο καλά λόγια από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, να λένε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για την οπτική με την οποία προσεγγίζει την αναμέτρηση, απάντησε: «Παίζει ρόλο η τακτική και όχι ο σχηματισμός σε αυτά τα ματς. Έχουμε μαζί μας το Φούλοπ, το βασικό μας γκολκίπερ και είναι ο γκολκίπερ που θα ξεκινήσει. Θα πρέπει να παίξουμε χωρίς φόβο. Υπάρχει αγωνία κι αυτό είναι δικαιολογημένο. Πρέπει να το απολαύσουμε, αυτό μετράει. Να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Όσο για το πώς θα παίξει ο Αστέρας και που πρέπει να εστιάσει για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου; «Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι, να έχουμε καλή απόδοση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντι-ποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Ρόμπσον είχε πει ότι πάντα ο προπονητή πρέπει να έχει σκέψη και για τον εφιάλτη. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας στην Ελλάδα ότι δικαιούται να είναι εδώ».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αρκαδικής ομάδας, Σάββας Τσαμπούρης, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Αστέρα στον τελικό «σημαντική και ιστορική στιγμή, καθώς είμαστε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που το καταφέρνει. Είναι η ανταμοιβή για τους ιδιοκτήτες και για μας. Ήρθαμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας».

Ο Τσαμπούρης εκτιμά ότι «το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός, εμείς θα το απολαύσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής μας, μας έχει καθοδηγήσει. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή, εκτός από Καλαντζή που έχει ξαναπαίξει και πρέπει να το απολαύσουμε. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, αφού η χρονιά τελειώνει στις 2 Ιουνίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις