Σπανούλης: «Είμαι έκπληκτος με την άμυνα που παίξαμε»

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 23:47
UPD:23:50
EPA/KERIM OKTEN

Ο Βασίλης Σπανούλης (αριστερά) και ο Πέρο Αντιτς συγχαίρουν ο ένας τον άλλον, ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα.

A- A A+

Στην εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, υπόδειγμα λειτουργίας για ένα συγκρότημα με τις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού αλλά και την απίστευτη άμυνα που παραλίγο να αφήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάτω από τους 50 πόντους εστίασαν στις δηλώσεις τους οι αθλητές του πρωταθλητή Ευρώπης.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

«Πραγματικά κι εγώ έχω μείνει έκπληκτος με την άμυνα που έχουμε παίξει. Βγάλαμε όλο το είναι μας, όλο το πάθος μας στην άμυνα. Με όποιον και να παίζαμε σήμερα, δεν θα είχε τύχη. Ήταν μια καταπληκτική άμυνα. Παίζαμε με πολύ μεγαλύτερα κορμιά και καταφέραμε και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, τα πάντα», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος και δύσκολα θα γύριζε αυτό το παιχνίδι. Για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Δεν υπάρχει επιλογή. Αυτό θα κάνουμε και στον τελικό, είτε αντίπαλός μας είναι η Ρεάλ, είτε η Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε.
«Δεν κάναμε σπατάλες, είχαμε πάθος, δύναμη και θέλαμε να τα δείξουμε παραπάνω από τους αντιπάλους μας. Αυτό αποτυπώθηκε όταν περίπου 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, ο Χάινς βούτηξε για μία μπάλα. Αυτή η κίνηση έδειξε πόση ενέργεια και δύναμη έχει αυτή η ομάδα» υπογράμμισε ο Κώστας Παπανικολάου.

Όσο για τον τελικό; «Όποιος έρθει καλώς να έρθει. Μιλάμε για έναν τελικό. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα δύο. Στον τελικό θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος του φαβορί. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και με την ίδια ψυχική δύναμη θα παλέψουμε για το καλύτερο».

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο Πέρο Άντιτς, από την πλευρά του, ζούσε μοναδικές στιγμές: «Απίστευτο συναίσθημα! Είμαστε το καλύτερο γκρουπ τύπων στην Ευρώπη! Κανείς δεν έχει καλύτερη πνευματική ικανότητα από εμάς. Έχει να κάνει με την ομάδα, να παίζουμε μαζί, είμαστε αδέρφια. Πάντα παίζουμε ο ένας για τον άλλο, αυτό είναι το μυστικό μας. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κάναμε σπουδαία δουλειά απόψε βάζοντας τους φρένο. Δεν ξέρω τι περίμενε ο κόσμος για το παιχνίδι, αλλά δώσαμε ένα ωραίο σόου απόψε. Αν είμαι ένας φίλος του μπάσκετ που πήρε εισιτήριο για το Final-4 , δεν θα μπορούσα να είμαι δυσαρεστημένος από όσα δείξαμε σήμερα. Κανείς δεν μας πίστευε στην αρχή της χρονιάς. Την Κυριακή θα σας αποδείξουμε και πάλι πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Για μένα θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, δύο διαδοχικοί τίτλοι με τον Ολυμπιακό».

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο πολυτιμότερος αθλητής του αγώνα, ο Κάιλ Χάινς, τόνισε: «Ήταν μια απίστευτη αμυντική προσπάθεια από μας. Ο προπονητής μας έδωσε ένα εξαιρετικό πλάνο για να παίξουμε. Ήταν σπουδαία η προσπάθεια όλων. Όλοι όσοι πάτησαν το παρκέ έπαιξαν ως ομάδα, όλοι αγωνίστηκαν σύμφωνα με το ρόλο τους. Ίσως να κάναμε το καλύτερο αμυντικό ματς παιχνίδι αυτή τη σεζόν».

Ο Κώστας Σλούκας, τέλος, δήλωσε: «Είμαστε ένα σύνολο παικτών που αγωνιζόμαστε ενωμένοι, βάζοντας πάνω απ' όλα την ομάδα. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και το ακολουθήσαμε εξ αρχής. Είχαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία κατάλληλη τακτική, η οποία μας βοήθησε ώστε να κερδίσουμε, καταφέρνοντας να κρατήσουμε μία ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους. Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Στον τελικό θα πάμε να παίξουμε ώστε να κερδίσουμε και φέτος το τρόπαιο, για να αναφέρει από εδώ και πέρα πως είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013. Αν το καταφέρουμε, θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις