Πακιστάν: Απήχθη ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Γκιλάνι

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 12:35
UPD:17:04
REUTERS/MIAN KHURSHEED

Ο Αλί Χαϊντέρ Γκιλάνι, γιός του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, ο οποίος είναι υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν ΡΡΡ για το τοπικό συμβούλιο, μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση σε ένα σπίτι στην πόλη Μουλτάν  στην επαρχία Πουντζάμπ, λίγο πριν την απαγωγή του από ένοπλους άντρες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι έφτασαν στη συγκέντρωση με ένα μαύρο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.

A- A A+

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ότι άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν τον γιο του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Associated Press. Η προεκλογική περίοδος εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου έχει στιγματιστεί από βίαιες επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Ο κ. Γκιλάνι δήλωσε ότι ο γιος του, Αλί Χαϊντέρ - υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν ΡΡΡ για το τοπικό συμβούλιο - απήχθη στην πόλη Μουλτάν  στην επαρχία Πουντζάμπ σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Με επιθέσεις απειλούν οι Ταλιμπάν εν όψει εκλογών

Θύμα απαγωγής έπεσε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι. Ο Άλι Χάιντερ Γκιλάνι, υποψήφιος στις εκλογές του Σαββάτου, απήχθη από ομάδα ενόπλων κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πόλη Μουλτάν. Ο Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι εκλογές στο Πακιστάν είναι ήδη οι πιο βίαιες στην ιστορία της χώρας, παρόλο που είναι η πρώτη φορά που μια μη στρατιωτική κυβέρνηση ολοκληρώνει πλήρη θητεία και παραδίδει την εξουσία σε άλλη κυβέρνηση. Την ώρα που πάνω από 100 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τις 11 Απριλίου, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν απειλούν με επιθέσεις αυτοκτονίας την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, με στόχο να υπονομεύσουν την διαδικασία.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για την απαγωγή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό, ίσως σωματοφύλακα ή γραμματέα του απαχθέντα.

REUTERS

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι έφτασαν στη συγκέντρωση με ένα μαύρο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.

«Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν.Ένας άνδρας που στεκόταν μπροστά από τον Γκιλάνι χτυπήθηκε και έπεσε. Μετά άρπαξαν τον Γκιλάνι, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πακιστανικό δίκτυο Geo TV.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν ετοιμάζουν επιθέσεις αυτοκτονίας την ημέρα των εκλογών

Οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν σχεδιάζουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη την επικράτεια την ημέρα των εκλογών στη χώρα, προκειμένου να υπονομεύσουν την διαδικασία, σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής της οργάνωσης, Χακιμουλάχ Μεχσούντ. «Δεν δεχόμαστε το σύστημα των άπιστων, που ονομάζεται δημοκρατία», αναφέρει η επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. Παρά τις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα εναντίον πολιτικών κομμάτων, οι Ταλιμπάν δεν έχουν επιτεθεί στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Ναβάζ Σαρίφ. Δεν έχουν επιτεθεί επίσης στον έτερο δημοφιλή υποψήφιο, Ιμράν Χαν, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της κατάρριψης των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι εκλογές, ήδη οι πιο βίαιες στην ιστορία του Πακιστάν, σηματοδοτούν την πρώτη φορά που μη στρατιωτική κυβέρνηση ολοκληρώνει μία πλήρη θητεία και παραδίδει την εξουσία σε άλλη κυβέρνηση.

Οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι θεωρούν μη ισλαμικές τις εκλογές και οι επιθέσεις τους έχουν εμποδίσει τους υποψήφιους των τριών κυριότερων κομμάτων να πραγματοποιήσουν μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή