Π. Σκουρλέτης: Παίζουν με την αγωνία των μαθητών

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 12:48
UPD:13:05
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «παίζει με τις αγωνίες, τους φόβους μαθητών και οικογενειών».

A- A A+

Για «δογματική προσέγγιση» της κυβέρνησης στο θέμα των καθηγητών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «είναι λάθος να θυμόμαστε την εκπαίδευση την ώρα της απεργίας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε «να παγώσει τα μέτρα και να αποφύγει τη ρήξη» με τους καθηγητές.

«Τι πείραζε να ανοίξει αυτή η συζήτηση, ή εν πάση περιπτώσει να περάσουν (τα μέτρα) ένα μήνα αργότερα όταν θα ήταν πιο ουδέτερος ο χρόνος; Γιατί επιλέγει η κυβέρνηση μέσα στις εξετάσεις, γνωρίζοντας την αντίδραση του κλάδου των καθηγητών, εκβιάζοντάς τους, βάζοντάς τους σε μια αντίθεση με την κοινωνία να ανοίξει αυτό το θέμα μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «παίζει με τις αγωνίες, τους φόβους μαθητών και οικογενειών», προσθέτοντας ότι περισσότερο προέχουν οι πολιτικοί λόγοι «να τσακίσουν το κίνημα των καθηγητών, παρά ενδιαφέρονται για το δημόσιο σχολείο».

Από εκεί και έπειτα, διευκρίνισε, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κινηθούν με ένα τέτοιο τρόπο «ώστε να κερδίσουν και τη συναίνεση της κοινωνίας στον δίκαιο, κατά τα άλλα, αγώνα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη το κίνητρο της κυβέρνησης, «δεν είναι να κρατήσει τους καθηγητές δύο ώρες παραπάνω στο σχολείο για να είναι πιο αποτελεσματικοί, να δουλεύουν παραπάνω», αλλά «να βρει έναν τρόπο να διώξει τους 10.000 συμβασιούχους ωρομίσθιους».

«Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μια διαχρονική πια απαξίωση της μέσης εκπαίδευσης», παρατήρησε, συμπληρώνοντας ότι αυτό που ενοχλεί είναι ότι «με μια στοιχειωδώς αξιόπιστη εκπαίδευση χτυπιέται η ιδιωτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή