Βουλγαρία: Απειλούν με μαζικές διαδηλώσεις αν επανεκλεγεί ο Μπορίσοφ

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 07:33
UPD:09:34
REUTERS/STRINGER

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος GERB ποζάρει για μία φωτογραφία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters, Στη Σόφια. Οι δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές στη Βουλγαρία δείχνουν ότι το το κεντροδεξιό κόμμα GERB του παραιτηθέντος πρωθυπουργού θα συγκεντρώσει και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων.

A- A A+

Με μαζικές διαδηλώσεις σε περίπτωση επανεκλογής του Μπόικο Μπορίσοφ την  ερχόμενη Κυριακή, απειλούν ακτιβιστές στη Βουλγαρία, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κεντροδεξιό κόμμα GERB του παραιτηθέντος πρωθυπουργού φαίνεται να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό.

 «Οι πολιτικοί δεν ακούν τη φωνή του λαού και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποχωρήσουμε. Θα διαδηλώσουμε την Κυριακή στη Σόφια και μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής ομάδας διαμαρτυρίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε πως οι διαδηλωτές δεν έχουν ενημερώσει την αστυνομία για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, διαμηνύοντας ότι οι αρχές είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν την τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπορίσοφ παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο όταν ήρθε αντιμέτωπη με μαζικές διαδηλώσεις, με τις οποίες οι πολίτες εξέφρασαν την οργή τους για τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα λιτότητας και την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος.

 Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το GERB θα συγκεντρώσει και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία αφορούν περισσότερο στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να ενωθεί πίσω από μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση, παρά στην υποστήριξη του λαού προς το GERB. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή