Μπαγκλαντές: Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 06:34
UPD:10:23
REUTERS/STRINGER/BANGLADESH

Πυροσβέστης συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην Ντάκα. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

A- A A+

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

REUTERS
Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή Μιρπούρ, τον οποίο ανήκει στον όμιλο Tung Hai, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή Μιρπούρ, τον οποίο ανήκει στον όμιλο Tung Hai, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας.

Το νέο εργατικό δυστύχημα στο Μπαγκλαντές έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση κτηρίου με βιοτεχνίες ενδυμάτων, παρασύροντας στο θάνατο περισσότερους από 900 εργαζόμενους.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκόπευε να προβεί στη διακοπή λειτουργίας 18 εργοστασίων ενδυμάτων για λόγους ασφαλείας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Τραγωδία χωρίς τέλος στις φάμπρικες του Μπαγκλαντές

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία που συγκλονίζει το Μπαγκλαντές με 800 νεκρούς από την κατάρρευση του κτιρίου Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονταν πέντε εργοστάσια ενδυμάτων, άλλη μία τραγωδία σε δεύτερο εργοστάσιο κατασκευής ενδυμάτων. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά το εργοστάσιο είχε κλείσει Οι αρχές έχουν κλείσει προληπτικά για λόγους ασφαλείας 18 εργοστάσια τα οποία κατασκευάζουν ενδύματα αποκλειστικά για μεγάλες μάρκες της Δύσης.

«Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του εργοστασίου, Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο

Tουλάχιστον οκτώ νεκροί είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε βιοτεχνία ενδυμάτων, στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε πως τα θύματα πέθαναν από ασφυξία. Παγιδεύτηκαν στις σκάλες του κτιρίου και εισέπνευσαν τοξικό καπνό από τα ακρυλικά ρούχα που καίγονταν. Μεταξύ των θυμάτων είναι ο διευθυντής του εργοστασίου και ένας αστυνομικός. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν σχολάσει μια ώρα πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.Στο μεταξύ, δεν έχει τέλος η ανεύρεση πτωμάτων στα συντρίμμια του κτιρίου με βιοτεχνίες ενδυμάτων, που κατέρρρευσε πριν από λίγες ημέρες. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους εννιακόσιους. Μόνον κατά τη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν άλλα εκατό πτώματα. Τα συνεχιζόμενα περιστατικά σε βιοτεχνίες ενδυμάτων στρέφουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στις συνθήκες εργασίας που ισχύουν στο Μπαγκλαντές.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «τα θύματα πέθαναν από ασφυξία, όταν παγιδεύτηκαν στις σκάλες του κτηρίου και εισέπνευσαν τοξικό καπνό από τα ακρυλικά ρούχα που καίγονταν».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή