Κόσμος
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 06:34

Μπαγκλαντές: Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή Μιρπούρ, τον οποίο ανήκει στον όμιλο Tung Hai, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας.

Το νέο εργατικό δυστύχημα στο Μπαγκλαντές έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση κτηρίου με βιοτεχνίες ενδυμάτων, παρασύροντας στο θάνατο περισσότερους από 900 εργαζόμενους.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκόπευε να προβεί στη διακοπή λειτουργίας 18 εργοστασίων ενδυμάτων για λόγους ασφαλείας.

«Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του εργοστασίου, Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «τα θύματα πέθαναν από ασφυξία, όταν παγιδεύτηκαν στις σκάλες του κτηρίου και εισέπνευσαν τοξικό καπνό από τα ακρυλικά ρούχα που καίγονταν».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά.