Ιταλία: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Μπερλουσκόνι για φοροδιαφυγή

Απόφαση εφετείου για υπόθεση σχετική με πνευματικά δικαιωμάτα στην τηλεόραση
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 20:40
UPD:20:49
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

O επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

A- A A+

Την καταδίκη του επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για υπόθεση η οποία αφορά αποφυγή καταβολής φόρων για πνευματικά δικαιώματα τα οποία αγόραζε ο τηλεοπτικός όμιλος του Καβαλιέρε, Mediaset, απόφάσισε ιταλικό εφετείο, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Το εφετείο του Μιλάνου επιβεβαίωσε με την απόφασή του την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς, για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι οι οποίοι προβλέπονταν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Οι πρώτες αντιδράσεις στην καταδίκη του Μπερλουσκόνι

Ως αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου του Μιλάνου ο δικηγόρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Ηταν μια πολύ κακή κρίση, που έπρεπε να ανακοινωθεί. Ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτή θα είναι η απόφαση του Εφετείου. Τώρα θα κάνουμε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο", είπε λίγο μετά την δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας ο Νικολό Τσεντίνι, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του πρώην ιταλού πρωθυπουργού. Η ιταλική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για απάτη σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταβληθεί φόροι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή, οι δικαστές του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι έχουν σαφή «προκατάληψη» σε βάρος του πελάτη του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή