Κέρι: Νέα επίσκεψη σε Ισραήλ – Παλαιστίνη μετά τις 20 Μαΐου

Προσπάθεια επανεκκίνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 17:08
UPD:17:13
EPA/ABIR SULTAN

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

A- A A+

Την επιστροφή του στη Μέση Ανατολή το συντομότερο για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία τόσο του Ισράηλ όσο και της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Στόχος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας παραμένει, όπως σημείωσε, η επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων Ισραήλ - Παλαιστίνης επιδιώκουν οι ΗΠΑ

Πιέσεις για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή ασκεί η αμερικανική διπλωματία. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Τζον Κέρι συναντήθηκε, για δεύτερη φορά σε σύντομο διάστημα, στη Ρώμη με την Ισραηλινή υπουργό Δικαιοσύνης και επιφορτισμένη με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Τζίπι Λίβνι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα μεταβεί στο Ισραήλ, σε μία επίσκεψη που θα είναι η τέταρτη κατά σειρά από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η επίσκεψη θα γίνει στις 21 ή 22 Μαίου και ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Θα ταξιδέψω πίσω στο Ισραήλ για να συναντηθώ τόσο με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου όσο και με τον πρόεδρο Αμπάς στις 21 ή στις 22 Μαΐου», υπογράμμισε ο κ. Κέρι, πριν να αρχίσει η συνάντηση του με την υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κ. Λίβνι διαθέτει ειδικές αρμοδιότητες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες εντός του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.

Οι συναντήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τους κ.κ. Νετανιάχου και Αμπάς αναμένεται να είναι χωριστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή