Δίκη Τσοχατζόπουλου: «Βροχή» ενστάσεων από την υπεράσπιση

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 12:39
UPD:13:01
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνοδεύεται έξω από το δικαστήριο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, η οποία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

A- A A+

Σωρεία ενστάσεων υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ένσταση «περί απαραδέκτου» της δίωξης σε βάρος της Β. Σταμάτη. Η δίκη διεκόπη για αύριο το πρωί, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος έθεσαν θέμα στο δικαστήριο για εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Όπως υποστήριξαν, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί.

Με την ένσταση, συντάχθηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε, επίσης, ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, καθώς, όπως επεσήμανε, επιδόθηκε πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολούθως, οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και ακυρότητα της διαδικασίας.

Οι συνήγοροι του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση έθεσαν ακόμη θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, καθώς όπως είπαν, είχε προηγηθεί παραγγελία άσκησης δίωξης από τη Βουλή, η οποία «αιωρείται» και επομένως τίθεται θέμα εκκρεμοδικίας.

Ο κ. Κοτσαλής αναφέρθηκε σε «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που επικράτησε με αφορμή την υπόθεση του πρώην υπουργού, για να σχολιάσει ότι «τώρα, έχει υποχωρήσει το επικοινωνιακό τσουνάμι». Αναφέρθηκε μάλιστα, σε ποινική υπόθεση σημαίνοντος πολιτικού προσώπου στη Γερμανία, που προβλήθηκε από «μεγάλης κυκλοφορίας λαϊκή εφημερίδα» τόσο, ώστε άλλη μεγάλη σοβαρή γερμανική εφημερίδα να αναφερθεί σε «ανοίκειες σχέσεις εισαγγελικών αρχών με δημοσιογράφους».

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επανέφερε το θέμα της κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου- επαναλαμβάνοντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική καθώς ενέκριναν τις συμβάσεις για τις αγορές των υποβρυχίων και των ΤΟR- M1.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου. Κατά τον κ. Κούγια, το αδίκημα της δωροδοκίας διαπράχθηκε -αν διαπράχθηκε- το 1998, στην Ελβετία. Ωστόσο, τότε δεν ήταν διωκόμενο αδίκημα και έλαβε χαρακτήρα ποινικής παράβασης, το 2006.

Όπως προαναφέρθηκε, η διαδικασία διεκόπη για αύριο το πρωί, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή