ΗΠΑ: Μεγάλη αύξηση στα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 12:31
UPD:12:46
EPA/S. SABAWOON

Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικών επιθέσεων που αναφέρθηκαν επισήμως στις αρχές αυξήθηκε σε 3.374 από 3.192 την προηγούμενη χρονιά.

A- A A+

Τα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ χιλιάδες θύματα εμφανίζονται απρόθυμα να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Η έκθεση επισημαίνει ότι από ανώνυμα ερωτηματολόγια προκύπτει ότι 26.000 μέλη του προσωπικού του στρατού υπέστησαν «μη ηθελημένη σεξουαλική επαφή» το 2012, σε σχέση με 19.300 το 2011.

Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικών επιθέσεων που αναφέρθηκαν επισήμως στις αρχές αυξήθηκε σε 3.374 από 3.192 την προηγούμενη χρονιά.

«Οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι εξοργιστικές. Αποτελούν έγκλημα», δήλωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εξαλείψουμε», πρόσθεσε.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε ενώ οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με σειρά σεξουαλικών σκανδάλων. Περισσότεροι από 30 εκπαιδευτές σε αεροπορική βάση στο Τέξας κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις σε εκπαιδευόμενους, ενώ ο επικεφαλής του προγράμματος πρόληψης σεξουαλικών επιθέσεων της αεροπορίας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκα.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή