Με τον γ.γ. του ΟΗΕ συναντάται απόψε ο κύπριος ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 10:26
UPD:10:53
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις της Λευκωσίας αναφορικά με το χρόνο επανέναρξης των συνομιλιών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι τώρα επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

A- A A+

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν θα έχει απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης. 

Κύριο θέμα της συνάντησης στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη, θα είναι το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις της Λευκωσίας αναφορικά με το χρόνο επανέναρξης των συνομιλιών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι τώρα επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 22:40 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 

Αργότερα, ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Και στις δύο συναντήσεις βασικό θέμα είναι οι κινήσεις της κυπριακής παροικίας και της ευρύτερης ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Αργά το βράδυ θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Την Πέμπτη ο κ. Κασουλίδης θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων στο Κογκρέσο και τις επιτροπές Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς επίσης με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, και την ηγεσία του αμερικανο-ισραηλινού Λόμπι. Το βράδυ θα μιλήσει στο  Brookings Institution (http://www.brookings.edu/events/2013/05/09-cyprus-kasoulides)

Το πρόγραμμα του κύπριου υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει συνεντεύξεις στο CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή