Στο ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ. για την ψηφιοποίηση αρχείων της Δημόσιας Διοίκησης

Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 14:32
UPD:18:47
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποστέλλεται για έλεγχο, πριν την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Ψηφιοποίηση Εγγράφων και Ηλεκτρονικό Αρχείο».  

Τα βασικά του σημεία αφορούν θέματα σχετικά με την αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών εγγράφων και δεδομένων, καθώς και τη διαδικασία ψηφιοποίησης των έντυπων αρχείων της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφάλειας. Τέλος, προβλέπεται μηχανισμός δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την ανάκτηση των δεδομένων από καταστροφή ή βλάβη του συστήματος ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η τελική έγκριση και υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πολιτικής για την αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, και αποτελεί συνέχεια σχετικών ρυθμίσεων που έχει ήδη θεσμοθετήσει το υπουργείο, όπως η Υπουργική Απόφαση που αφορά στη διακίνηση εγγράφων μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα και φυσικών προσώπων ή ΝΠΙΔ, η Υπουργική Απόφαση για την ασφαλή χρονοσήμανση και ηλεκτρονική επιβεβαίωση λήψης εγγράφων, κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή